Jelenleg 58 kaposvári koronavírus fertőzött van, 7 helyi lakos fekszik a kórházban. 8 általános és középiskolában van beteg diák vagy pedagógus. A Munkácsyban és a Táncsicsban az őszi szünetben teljes fertőtlenítést végeznek a szakemberek, hogy a szünet végeztével a megszokott módon folytatódhasson az oktatás - mondta el Szita Károly, Kaposvár polgármestere csütörtök reggeli rádióinterjújában.

A vírusban érintett még az építőipari iskola, illetve a Petőfi utcai bölcsőde. Utóbbiban az egyik gondozó tesztje lett pozitív, viszont ő már egy héttel korábban betegállományba vonult, így nem érintkezett a gyermekekkel.

Az interjúban szó esett a Kaposvári Szakképzési Centrum és az Óbudai Egyetem együttműködési megállapodásáról, amely szerves része Kaposvár újraiparosítási programjának. Az együttműködésnek köszönhetően a középiskolai diákok szinte felvételi nélkül mehetnek tovább a szakirányú egyetemi képzésekre.Az új gazdasági program egyik fontos állomása lesz november 13-án, amikor átadják a kaposvári ipari parkban épült BM Heros új üzemcsarnokát.

Végezetül az október 23-i ünnepi programról és Pogány Andrásról is szó esett, aki az idei Szabadságért Kaposvár Emlékérem díjazottja lett.

A teljes beszélgetést itt hallgathatják meg.

Címkék: iparosítás, október 23., interjú, rádió, Szita Károly, fertőzött, koronavírus, olvasóink kérdezték