Július 31-től a vezetékes ivóvíz ismét forralás nélkül alkalmas emberi fogyasztásra Nagyatádon, Ötvöskónyiban és Lábodon. A vízellátó rendszer fertőtlenítését követően, az elmúlt napok vízmintavételi vizsgálatainak eredményei alapján a vízminőség helyreállt, ezért a csapvíz forralására a továbbiakban nincs szükség - írja közleményében a Dunántúli Regiónális Vízmű Zrt.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, a múlt heti heves esőzések következtében Somogy több települését is elárasztotta a megáradt Rinya-patak. Nagyatádon az árvíz elöntötte a helyi vízművet, ezt követően órákig leállt a vízszolgáltatás. A DRV ezután a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályával történt egyeztetést követően elrendelte, hogy a csapvízet csak forralás után fogyasszák a környék lakói.


Így árasztotta el a Rinya-patak a megyétÍgy árasztotta el a Rinya-patak a megyétÍgy árasztotta el a Rinya-patak a megyétÍgy árasztotta el a Rinya-patak a megyétÍgy árasztotta el a Rinya-patak a megyét
Így árasztotta el a Rinya-patak a megyét
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Az árvíz levonulása után lehetővé vált a víztermelő kutak üzembe helyezése, így a vízellátás újra biztosítottá vált, a vízellátó rendszer fertőtlenítését követően pedig helyreállt a vízminőség, ezért a víz forralására a továbbiakban nincs szükség.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: csapvíz, Ötvöskónyi, DRV, Lábod, Nagyatád, olvasóink kérdezték