A korlátozások fokozatos lazítását követően sem ugrott meg a korábban ellaposított járványgörbe, ez teszi most lehetővé az újabb enyhítéseket - mondta ma délután Kaposvár polgármestere. Szita Károly elsők között azt jelentette be, hogy hétfőtől a város valamennyi óvódája megnyit ügyeleti rendszerben. Vagyis egy csoportban legfeljebb öt gyermek lehet, a szülőknek pedig munkáltatói igazolással kell alátamasztaniuk igényeiket.

Szita Károly ugyanakkor kéri fogja a kormánytól, hogy idővel ezt az ötfős korlátot tízre lehessen emelni. A bölcsődevezetőkkel történő folyamatos egyeztetést követően ugyanakor ezeknél az intézményeknél még nem indokolt a bővítés.

Kaposvár polgármestere a napokban levélben kérte ki a kismamák véleményét: kinyissanak-e a város játszóterei vagy sem. Több százan válaszolták és túlnyomó többségük a nyitás mellett voksolt. Így holnaptól a játszóterek is nyitva lesznek, de csak naponta tíz órától. Reggelente ugyanis a több mint száz játszóteret fertőtleníteni fogják. Az óvintézkedéseket itt is be kell tartani!

Hétfőtől létszámkolártozások mellett újraindulhatnak a csoportos foglalkozások is a kaposvári edzőtermekben és létszám, illetve időkorlát mellett az uszoda szabadtéri medencéi is várják majd a sportolókat és a sportolni vágyókat.

A desedai parkolók és büfék már a múlt héten kinyitottak, holnaptól már kerékpárt is lehet kölcsönözni és a 16 fős kishajó 8 emberrel ki is futhat majd a tóra. Szita Károly polgármester azt mondta: a fokozatos enyhítések a kaposváriak fegyelmezettségének és összetartásának is köszönhetőek.

A kaposváriak összetartását jól példázza, hogy cégek és magánszemélyek tucatjai ajánlották fel segítségüket a városnak az elmúlt hetekben. Volt, aki maszkot vagy pénzt ajánlott fel. Mások az idejüket állították a közösség szolgálatába, hogy önkéntesként segítsék azokat, akik ebben a helyzetben arra rászorulnak.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: játszótér, enyhítés, bölcsőde, Deseda, Kaposvár, koronavírus, olvasóink kérdezték