Tábla figyelmeztet mindenkit a járványügyi előírásokra a kaposvári hulladékudvar bejáratánál. Naponta átlagosan 20-an, 30-an hozzák be ide régi bútoraikat, rossz tévéjüket, a beszáradt festéket vagy éppen a kiégett fénycsövet.

Akik a Kaposmenti Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás több mint száz településének egyikén élnek, azok számára ez a szolgáltatás lakcímkártyával ingyenes, feltéve, ha nincs szemétszállítási díj hátralékuk.

Az építési-bontási törmeléket viszont nem ide kell hozni - tudtuk meg Szilágyi Ádámtól, a Kaposvári Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől: "Azt kérnénk a mindenkitől, hogy a Nádasi utcában üzemelő építési-bontási lerakóba szállítsák az építési-bontási hulladékot. Kaposvári lakcímkártyával ott is 500 kiló ingyenesen leadható. Amit nem szabad oda sem vinni, azok az azbeszt-tartalmú anyagok, mint például eternitcső, vagy hullámpala, illetve a kátrányos anyagok."

A hulladékudvarba érkező lomot egyébként a szakemberek szétválogatják, úgy viszik tovább ártalmatlanításra. Amit pedig meg lehet még javítani, azt az újrahasználati központban rendbe hozzák. A kaposvárihoz hasonló hulladékudvart működik még Hőgyészen és Nagybajomban is.

Ezek nyitvatartásáról itt tájékozódhatnak.

OLTASSA BE MAGÁT ÖN IS!

Címkék: lom, újrahasználat, hulladékudvar, bontás, építés, ingyenes, olvasóink kérdezték, Kaposvár