Vasárnap átterelte a kivitelező a forgalmat az Áchim András utca új nyomvonalára, ezzel életbe lépett a Kaposvári Közlekedési Központ építése kapcsán beharangozott harmadik változás is. A bordó buszok hétfőtől érvényes indulási és érkezési helyeit az új négysávos úttest szélső forgalmi sávjaiban alakították ki, mindkét oldalon öt-öt busz képes egyidejűleg parkolni - olvasható a Németh István Program Facebook oldalán.

Az Áchim András utca új nyomvonala (Fotó: Facebook)
Az Áchim András utca új nyomvonala (Fotó: Facebook)

Az utasok az ideiglenes peronokon várakozhatnak. Az útszakaszon 30 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben, hogy a megváltozott forgalmi rend mellett is szavatolható legyen az autósok és gyalogosok biztonsága. Utóbbiak továbbra is a Noszlopy utcai körforgalomnál és a Petőfi térnél lévő kijelölt zebrákon kelhetnek át az út túloldalára.

A helyi buszjáratok új megállói (Kép: Facebook)
A helyi buszjáratok új megállói (Kép: Facebook)

A forgalmi irodának, valamint a jegy-és bérletpénztárnak ideiglenesen otthont adó konténerépületek az új úttest északi oldalára, a Torony büfé és az új belvárosi parkoló közötti területre kerültek.

Már az Áchim András utca új nyomvonalán közlekedhetünk a Noszlopy utcai körforgalom és a Petőfi tér között!

Vasárnap átterelte a kivitelező a forgalmat az Áchim András utca új nyomvonalára, ezzel életbe lépett a Kaposvári Közlekedési Központ építése kapcsán...

A közlekedés átterelése, illetve a megállóhelyek áthelyezése lehetővé teszi, hogy januártól már a helyi autóbusz-állomás felszabadult területén is megkezdődhessenek az építési munkálatok, és újabb peronok és buszállások készülhessenek el - olvasható a posztban.

Címkék: helyi autóbusz állomás, új nyomvonal, Áchim András utca, közlekedési központ, olvasóink kérdezték