A Megyei Fotópályázatot 1983-ban hirdette meg először a Compur Fotóklub a Somogy Megyei Tanáccsal közösen. Később a Somogy Megyei Önkormányzat támogatta a pályázat létrejöttét. A fotópályázat célja: Somogyország épített és természetes környezeti, kulturális értékeinek, eseményeinek, rendezvényeinek, hagyományainak, maradandó értékeinek, a somogyi emberek mindennapjainak bemutatása, megörökítése legfeljebb öt darab egyedi, korábban nem publikált fotóban oly módon, ahogy azt/azokat a somogyi polgárok látják.

A fotópályázaton bárki részt vehet életkortól és foglalkozástól függetlenül, azonban csak Somogy megyében élő, vagy itt született fotósok művei elfogadhatóak.

Az alkotásokat kizárólag digitális formában, keret, aláírás és vízjel nélkül lehet beküldeni a pályázat e-mail címére: fotopalyazat.somogy(kukac)gmail.com

Beadási határidő: 2018. október 31. szerda 24.00 óra! A záró időpont után érkező alkotások a pályázatban nem vehetnek részt. A szakmai zsűri technikai előválogatás után 2018. november 8-án választja ki a nyertes alkotásokat, mely döntés alapján az első helyezett 100 000 Ft, a második 75 000 Ft, míg a harmadik 50 000 Ft értékű fotóutalványt nyer.

A díjazottakkal együtt a legjobb 30 fotót a jövő évi Megyehéten állítják ki.

Részletes pályázati kiírás és a Word formátumú regisztrációs lap a Compur Fotóklub és a Somogy Megyei Önkormányzat weboldalán megtalálható.

Címkék: Compur, fénykép, pályázat, fotó, önkormányzat, Somogy, megye, olvasóink kérdezték