A kaposvári közterület-felügyelet munkatársai a napokban kezdték meg a városban az ellenőrzéseket.

- A városlakók arra számíthatnak, hogy amennyiben a közterület-felügyelet járőrszolgálat keretén belül gondozatlan, elhanyagolt ingatlant találl, amin a gyommentesítést nem végezték el, úgy eljárás keretében figyelmeztetésre kerül sor az ingatlantulajdonossal szemben. Amennyiben ez a figyelmezetés nem teszi meg a kellő hatást, akkor újabb eljárás kezdeményezésére kerül sor - válaszolta Kis Szabolcs, a Kaposvári Közterület-felügyelet vezetője.

Az idei évben már több ilyen eljárás is indult már és többeket figyelmeztettek is. Azonban nem a büntetés a cél, hanem az, hogy a lakók, vagy a tulajdonosok megszüntessék az áldatlan állapotot. Akinek szüksége van rá, az most is segítséget kérhet a várostól.

- A korábbi évek gyakorlatának megfelelően most is természetesen segítünk a szociálisan rászoruló embereknek. Itt elsősorban a betegekre, idősekre, egyedül élőkre gondolunk. Amennyiben telefonon, vagy személyesen jelzik nálunk a Városgondnokságon, a Közterület-felügyeleten, vagy a Polgármesteri Hivatalnál, hogy nekik ilyen igényük lenne, mert nincsen közeli hozzátartozójuk, nincsen segítségük, akkor természetesen a Városgondnokság , az önkormányzat ebben segít nekik - tette hozzá Herczeg Attila a Kaposvári Városgondnokság vezetője.

Él a telefonos bejelentés lehetősége is. Két telefonszámon is hívható a közterületfelügyelet. Amennyiben valaki nem tesz eleget a többszöri felszólításnak úgy a bírság magánszemély esetében 200 ezer, cégek esetében pedig akár 2 millió forint is lehet.

Bejelentő vonal: 80/205-230

Ügyeleti telefonszám: 30/916-3538

Címkék: közterület, gyom, segítség, olvasóink kérdezték