Hatalmasat kell lépnie annak, aki le vagy felszáll a vonatra Baténál. A szerelvény alsó lépcsője és a peron között ugyanis legalább fél méteres a távolság. Emiatt is ráfért már a felújítás az itteni állomásra.

A munkálatok június 15-én, hétfőn kezdődnek meg Batéban valamint a Csoma-Szabadi állomáson is. A tervek szerint megerősítik a fővágányt és a mellékvágányokat, új kitérőket és váltófűtő berendezéseket építenek be, valamint a peronok is megújulnak.

A két vasútállomás átépítésének ideje alatt Dombóvár és Kaposvár között vágányzár lesz. A munkálatok idején, várhatóan augusztus 15-ig, vonatpótló buszok szállítják majd az utasokat.

A teljes vasútvonal Baté és Dombóvár-alsó között viszont idén nem készül el. A tavaly kiírt közbeszerzési eljárást ugyanis a MÁV felfüggesztette, mert a műszaki tartalmon változtatni kellett. Hamarosan viszont új közbeszerzés indul.

A kaposvári vasútállomás épületén is már jó ideje dolgoznak a szakemberek. A MÁV tájékoztatási szerint, a munkálatok az előzetes ütemterveknek megfelelően haladnak, így várhatón jövő elejére teljesen megújul az épület.

Címkék: pótló, közbeszerzés, állomás, felújít, busz, MÁV, olvasóink kérdezték, vonat, vasút, Kaposvár