Tóth József sorai és fotói kedden landoltak szerkesztőségünkben.

Sántosi olvasónk olyan helyen lakik, ahová egy beton bekötőút vezet. Száraz időben nincs is semmi probléma, legfeljebb a port verik fel az autók. A hétvégén leesett, nagy mennyiségű csapadék azonban a környék szántóiról hatalmas sártömeget zúdítottak a szolgalmi út bevezető métereire.

Tóth József azt írta: rövid idő alatt olyan sok sár gyűlt ott össze, hogy két pici gyermekével bele is ragadtak autójukkal a vendégmarasztaló dagonyába, csak egy környékbéli teherautós tudta őket kihúzni.

Mivel olvasónk szerint kézi erővel nemigen lehet letakarítani az útszakaszt, ezért a problémával először a helyi tűzoltó egyesülethez fordult. Ott azt a választ kapta, hogy mivel nincs vészhelyzet, ráadásul a bejarat az önkormányzathoz tartozik, ezért ők ebben az esetben intézkedni nem tudnak.

null

Olvasónk ekkor felhívta a polgármestert, ám dűlőre nem jutottak. Így jutott el az eset a KaposPonthoz. Mi is megkerestük a sántosi településvezetőt, Tóth Imrét, aki elmondta: valóban az önkormányzat tulajdona az a szolgalmi út, ám annak rendben tartása a mindenkori használó(k) feladata.

Ráadásul - tette hozzá a helyhatóság vezetője - amikor a bejelentés érkezett, a közmunkások és munkagépek a sűrűbben használt útszakaszokról tünteték el a vihar nyomait, így kapacitásuk sem lett volna az említett szolgalmi útra.

null

Mivel úgy tudni, hogy azt az utat nemcsak panaszos olvasónk használja, így a megoldás talán az lenne, ha a többi autóssal összefogva, egy ottani munkagép segítségét kérve, közösen szüntetnék meg az áldatlan állapotokat.

Címkék: bekötő, szorgalmi, olvasó, sár, Sántos, dagonya, panasz, takarít, út, önkormányzat, olvasóink kérdezték