Ha esik az eső, sártengerré változik egy utca Kaposvár és Kaposszerdahely határán, a Pál-Varga dűlőben. Ezeket a videofelvételeket a lakók készítették. Azt mondják: az arra járók nyakig sárosak lesznek ilyenkor, főként a gyerekek, akik kénytelenek koszosan menni az iskolába.

- Eső után járhatatlanná válik. Sár van, a kocsik tönkremennek, és az új út a nyomába se érhet annak, ami volt régen - Zóka István.

Merthogy nem is olyan régen itt még kavicsos út volt, ahogy azt egy nyári eleji felvétel is mutatja.

- Június-május körül ezt felbontották, azóta nem állították helyre. Ígérteket kaptunk, hogy helyreállítják, de ez nem történt meg - Szalontay György.

A lakók nemcsak szóbeli, írásbeli ígéretet is kaptak arról, hogy rendbe teszik az utat.A kaposszerdahelyi polgármester azt mondja: az esőzések miatt tényleg megsüllyedt több utca nyomvonala a napokban, de hamarosan tényleg kijavítják a hibákat.

-  Azt beszéltük meg, hogy minden cég kimegy a területére, külön beszéltünk a Pál-Varga dűlőről, és a szerdahelyi területekről is, és minden cég ígértet tett, hogy feltöltik a területeket - Prépost László, polgármester, Kaposszerdahely.

Néhány kátyút még az interjú után betömtek. A lakók szerint azonban ez még mindig kevés ahhoz, hogy újra járható legyen az utca.

Nézze meg helyszíni riportukat:

Címkék: sártengerben, úsznak, kaposszerdahely, 2013, olvasóink kérdezték, kaposvár