Vegyük csak a tavalyelőtti egyiptomi utat: aki nem hitt a tapasztalt Zoli bának, vagy egyszerűen csak nehezen illesztette volna össze önképével a rendszeres alkoholfogyasztást, a tengerpart helyett a szálloda vécéjében ücsörgött hosszasan napi tízezrekért, és úgy hányt, mint a kocsis. A többiek viszont általában vigyorogva mutogatták a hazai párlatot az üvegben, de még köztük is akadt, aki nem úszta meg.

Szóval, a pálinka fertőtlenít.

Most nem citálnám ide eleinket, akik rendesen tisztában voltak ezzel, reggelente akkurátusan egy felessel indították a napot, mostanság amúgy is időszerű a nemzeti itóka, mióta otthon is szabadon, nem úgy, mint a cigizés. Gyógyír az minden bajra, trafikolás, devizaadósság, parlagfű-allergia, Viviane Reding és a teljes magyar oktatási + egészségügyi rendszer, nem beszélve a futballról.

Ha összeszámolhatnánk, ezeken a méregdrága nyaralásokon hányan lesznek a balatonihoz hasonlóan rosszul, mondjuk, csak egyetlen szezon alatt, megkockáztatnám a tízezres nagyságrendet, de könnyen lehet, hogy a tíznek eggyel nagyobb hatványa közelít a valósághoz.

Némi hányás, hasmenés, láz, meg ami szokásos ilyenkor, egy kis calici, rota, vagy ilyesmi. Kell ez nekünk?

Igyunk. Megelőzésképpen. De tényleg csak preventíve: mert igencsak észnél kell lennünk.

Címkék: preventíve, gyógyír, rosszul, rosszullét, vélemény, pálinka, olvasóink kérdezték