A Kulturális és Innovációs Minisztérium a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelővel együttműködésben pályázatot hirdetett tehetséggondozó pedagógusok, oktatók támogatására - tudósít a Kaposvári Szakképzési Centrum weboldala.

A tanári ösztöndíj elnyeréséhez a szakmai munkához kapcsolódó pontrendszeren való megfelelés volt a feltétel. Itt olyan szempontok voltak fókuszban, mint például a versenyeredmények, emelt szinten érettségizettek száma, illetve pályaorientációs támogatás.

Ezek alapján Horváth Ottó, a KSZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégium oktatója eredményesen pályázott, és a régióban egyetlenként elnyerte a 2023/2024-es tanévre szóló ösztöndíjat. A szakember elsősorban az ÁSZÉV versenyen országos 4. helyet elérő diákjának eredményére alapozva pályázott, de mint elmondta, munkájában kiemelt szerepet kap a tananyagfejlesztés is. A szakirodalomra építve a legújabb angol nyelvű tananyagot szokta lokalizálni. Emellett tanórai kereteken kívül is foglalkozik tehetséggondozással, emelt szinten több diákkal ért el szép érettségi eredményt.

fotó: kaposvariszc.hu
fotó: kaposvariszc.hu

Az oktató kiemelkedő szakmai évet zárt, hiszen az „Év informatika tanára” cím mellett az „Év oktatója” címet is elnyerte, a Köbüki tehetséggondozó díj erre az éves munkára tette fel a koronát.

Címkék: Horváth Ottó, tehetséggondozás, Eötvös, tanár, gépipari, ösztöndíj, gépész, informatika, diák, díj, Kaposvár, kultúra