A Somogy Vármegyei Önkormányzat és Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata közösen készíttetett emléktáblát Somssich Pál, a magyar képviselőház egykori elnökének tiszteletére.

Az avató ünnepségén Borhi Zsombor alpolgármester ismertette a kiváló politikus életútját, majd Biró Norbert, a vármegyei közgyűlés elnöke megemlékezett azokról a somogyi nemesi dinasztiákról, akik sokat tettek az itt élőkért, akiknek többek között oktatási és kulturális intézmények létrehozása, támogatása fűződik nevükhöz.

Kiemelte: célunk, hogy méltó módon emlékezzünk meg elődeinkről, ezért is kapott helyett ez az emléktábla gróf Széchényi Ferenc, a Magyar Nemzeti Múzeum és az Országos Széchényi Könyvtár megalapítójának, Somogy egykori főispánjának bronzból készült domborműve mellett a Vármegyeháza falán. Megjegyezte, hogy reményeik szerint újabb kiváló somogyi híresség kaphat a jövőben emléktáblát a Vármegyeháza falán.

A rövid ünnepség végén Biró Norbert, Borhi Zsombor a két önkormányzat, dr. Kéki Zoltán és Vámosi László a Somssich – Táncsics baráti kör és a Táncsics Mihály Gimnázium nevében koszorút helyezett el  Bara Barnabás csíkszeredai szobrász alkotásánál.

Címkék: Somssich, Vármegyeháza, Múzeum, emléktábla, gimnázium, diák, Somogy, Kaposvár, kultúra