"Kalandos életű, szókimondó és sokoldalú alkotó volt, aki a magyar művészet nagybetűs legendájává vált. Büszkék vagyunk rá, és arra, hogy Kaposváron sok kiállítást rendeztünk a munkáiból életében és a halála után. Nézzék meg, érdemes!" - ezekkel a szavakkal ajánlotta a közönség figyelmébe Szita Károly polgármester a tegnap megnyílt tárlatot.

Városunk a vándorkiállítás harmadik állomása, ahol olyan különleges darabok is láthatóak, amelyek sorozatgyártásba sosem kerültek, s olyanok is, amelyek limitált darabszámuk miatt igen ritkák és értékesek. 


Száz Szász - remekművek porcelánbólSzáz Szász - remekművek porcelánbólSzáz Szász - remekművek porcelánbólSzáz Szász - remekművek porcelánbólSzáz Szász - remekművek porcelánbólSzáz Szász - remekművek porcelánbólSzáz Szász - remekművek porcelánbólSzáz Szász - remekművek porcelánbólSzáz Szász - remekművek porcelánbólSzáz Szász - remekművek porcelánbólSzáz Szász - remekművek porcelánbólSzáz Szász - remekművek porcelánbólSzáz Szász - remekművek porcelánbólSzáz Szász - remekművek porcelánbólSzáz Szász - remekművek porcelánból
Száz Szász - remekművek porcelánból
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A megnyitón a kultúráért és innovációért felelős miniszterhelyettes, Vitályos Eszter is részt vett. Azt mondta: "nehéz időket élünk, mások szörnyű helyzetekben vannak a világban, mi mégis együtt lehetünk és beszélhetünk szépségről, közös értékeinkről. Ez igazán nagy boldogság. Ilyenkor világlik ki számunkra, hogy nincs is fontosabb a közösségeinknél." 

Címkék: remekmű, Száz Szász, Hollóháza, Szász Endre, porcelán, Vaszary Képtár, festőművész, Kaposvár, kultúra