Egymás után érkeztek a regisztrációhoz a fiatalok a Mathias Corvinus Collegium hétfői tanévnyitó ünnepségére, amit egy pódiumbeszélgetés követett. A kaposvári diákok nagy várakozással tekintenek a tehetséggondozó képzésekre - mondta egyikük, Ferenc Márton, akinek a többi között az tetszik igazán, hogy számos szakirány közül válogathatnak.

A fórumon Kaposvár polgármestere, Szita Károly elmondta: egy régi álmom vált valóra azzal, hogy az MCC városunkban is megnyitotta központját, márcsak azért is, mert a tudásalapú, polgári közösségek tagjai önmagukért és embertársaikért is felelősséget vállaló, gondolkodó embeek.

Az MCC főigazgatója, Szalai Zoltán pedig arról beszélt, hogy az MCC ott kezdődik, ahol a köz- és felsőoktatás véget ér. Mindenféle olyan plusz dolgot sajátíthatnak el, tanulhatnak itt a fiatalok, amelyekre a közoktatás keretein belül kevésbé van lehetőségük. 

A Mathias Corvinus Collegium kaposvári programjain most 41 közép- és 11 általános iskolás vesz részt. A fiatalok tanulhatnak a többi között robitikát, pénzügyi ismereteket, vagy éppen konfliktuskezelést is. 

Címkék: MCC, Mathias Corvinus Collegium, középiskolás, tehetség, diák, kultúra