Az esemény beharangozó sajtótájékoztatóján Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora arról beszélt: a hungarikumnak számító tudományos diákköri munka nem csupán a tehetséggondozás, hanem a tudományos utánpótlás biztosításának egyik legfontosabb alappillére is: „A tudományos diákkörök szerepe több mint hetven éve meghatározó az egyetemi tehetséggondozásban, ahol professzor és tanítványa közösen dolgozik egy tudományos probléma megoldásán. A mostani legkiválóbb diákkörösök ráadásul 20-30 év múlva a gazdasági, tudományos és politikai élet meghatározó szereplői lehetnek” – emelte ki az intézmény vezetője."

23 magyar felsőoktatási intézmény, 284 pályamunka, 29 szakmai tagozat, 146 bíráló bizottsági tag – számokban így foglalható össze a 36. OTDK Agrártudományi Szekciója, amelynek április 4-6. között a MATE Kaposvári Campusa ad otthont.

Dr. Sütő Zoltán, a szekció ügyvezető elnöke ismertette az Agrártudományi Szekcióban bemutatkozó pályamunkák témáit. Mint fogalmazott: rendkívül sokszínű a választék, így többek között az állatélettan, agrobotanika, biotechnológia, agrárgazdaságtan, vidékfejlesztés, vadgazdálkodás és élelmiszerbiztonság is helyet kap majd a konferencián.

Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora (b.) és Dr. Sütő Zoltán, a szekció ügyvezető elnöke (j.)
Dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora (b.) és Dr. Sütő Zoltán, a szekció ügyvezető elnöke (j.)

A szakmai megmérettetés mellett pedig a Meseautó musical bemutatásával, lovasprogrammal, sportdélutánnal, tudományos diákköri relikviák bemutatásával és záró bankettel is várják a konferencia résztvevőit.

Az Országos Tudományos Diákköri Konferencia megvalósítása egyébként nemcsak az agrárfókuszú MATE számára büszkeség, hanem Kaposvár város számára is kiemelten fontos eseményt jelent. Ennek szellemében a szervezők számos, a városhoz kapcsolódó kulturális, szabadidős programot szerveztek a konferencia résztvevői számára, így többek között ellátogatnak majd a Fekete István Látogatóközpontba is.

A konferencián ráadásul a Guba Sándor Emlékversenyen díjazott és helyezést elért középiskolások is részt vesznek kísérőtanáraikkal, így a 36. OTDK Agrártudományi Szekciója egyfajta különös beiskolázási programot is jelent az egyetem számára.

Címkék: OTDK, diákkör, tudományos, Campus, kutat, MATE, agrár, Kaposvár, konferencia, kultúra