Szinte megállás nélkül készült a szombat esti nyitókoncertre a világ egyik legkeresettebb csellistája, Várdai István és a Kossuth-díjas hegedűművész, Baráti Kristóf. A zongoránál Elisabeth Leonskaja, a zongora nagyasszonyaként emlegetett világhírű művésznő kíséri őket. Szombaton este Schubert Esz-dúr trióját játsszák majd.

A 4 napos programsorozatra hazai és nemzetközi világsztárok, valamint elismert alkotók érkeznek. A Nemzetközi Anton Rubinstein Verseny győztese, Kristóf Réka már harmadik alkalommal vesz részt a fesztiválon. 

- Ide tényleg haza jön az ember, én úgy tekintek Kaposvárra és a KaposFestre, hogy ez nemcsak a nyár eseménye, hanem az egész év eseménye is. Töltődünk, nevetünk, zenélünk és ami a legfontosabb egymással zenélünk, egymást hallgatva zenélünk - válaszolta stábunknak Kristóf Réka.

null

 
A szervezők idén is naponta minimum két komolyzenei koncerttel és számos kísérőprogrammal készülnek.

- Már az előző években is próbáltunk arra koncentrálni, hogy nyissunk a szélesebb közönség felé. Ennek érdekében a Kossuth téren augusztus 15-én számos programot tudunk kínálni. Ilyen lesz majd például Charlie koncertje is - tette hozzá Hornyák Balázs fesztiváligazgató.

Ezen kívül szakmai programok, műsorismertető, mesterkurzusok is várják az érdeklődőket.   

Címkék: kaposfest, 2022, kaposvár, kultúra