Két rangos díjjal is elismerték Sziget András munkáját a közelmúltban. A Berzsenyi Dániel Tagiskola tanítója pedagógusnap alkalmából a Trefort Ágoston-díjat vehette át, melyet azok a minisztériumi, önkormányzati és intézményi dolgozók kapnak, akik az oktatás érdekében hosszabb időn át kiemelkedő munkát végeznek.

null

Az elismerésben, amelyet valamely nemzeti, állami ünnep alkalmából adnák át, évente legfeljebb tizenöten részesülhetnek. 

A nyugdíjba vonuló tanár néhány nappal ezelőtt a Diáksportért díjat is elnyerte. 

- Nagy boldogság, hogy a szakma elismerte a munkámat, de a környezetemben lévő emberek, (akikkel napi kapcsolatban vagyok) véleménye legalább annyira fontos. Ezt az elismerést én vehettem át, de rajtam keresztül az iskolám és a városom is elismerésben részesült. Köszönöm minden kollegámnak, akikkel naponta vállvetve együtt dolgozom, az iskolavezetésnek, akik megteremtik ehhez a feltételeket, a diáksport vezetőknek és a városi testnevelőknek, akikkel a diáksport eredményességéért küzdünk, a szülőknek, akik rám bízták gyermekeiket és nem utolsó sorban azoknak a gyerekeknek, akik hajlandók velem jönni, elvégezni az általam irányított munkát, és bíznak abban, hogy ennek eredményeként sikeresek lehetünk - írta az iskola Facebook oldalán Sziget András.

Címkék: sziget andrás, kitüntetés, berzsenyi dániel tagiskola, kultúra