Az Együd Árpád Kulturális Központ harmadik emeletén ma átadott digiális tudásközpont termeit és tereit pillanatok alatt belakták az érkezők. Voltak, akik robotokat programoztak, mások animációs kisfilmet készítettek. Az országban hat ehhez hasonló bázist adtak-adnak át a napokban. 

A megnyitón Kaposvár polgármestere, Szita Károly arról beszélt, hogy a város újraiparosítása szempontjából is kiemelten fontosak az ilyen létesítmények. A város célja ugyanis - a mérnökképzések megindításával is - az, hogy a térségben nőjön a magas hozzáadott érték, a jól képzett fiatalokat pedig biztos munkahely és versenyképes jövedelem várja.


Átadták a Digitális Tudásközpontot KaposváronÁtadták a Digitális Tudásközpontot KaposváronÁtadták a Digitális Tudásközpontot KaposváronÁtadták a Digitális Tudásközpontot KaposváronÁtadták a Digitális Tudásközpontot KaposváronÁtadták a Digitális Tudásközpontot KaposváronÁtadták a Digitális Tudásközpontot KaposváronÁtadták a Digitális Tudásközpontot Kaposváron
Átadták a Digitális Tudásközpontot Kaposváron
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A térség országgyűlési képviselője, Gelencsér Attila azt is hozzátette: akik ismerik a digitális világot, azok lesznek a jövő nyertesei. 

A kaposvári digitális tudásközpontban a többi között szakköröket, képzéseket, kompetencia fejlesztő foglalkozásokat is tartanak majd, a fiatalok mellett felnőtteknek is.

Címkék: tudásközpont, oktat, ipar, diák, digitális, képzés, munkahely, kultúra, Kaposvár