A budapesti Radnóti Színház és az Ördögkatlan Fesztivál Petri György költészetére épülő Kezdhetek folytatódni című produkciója és a Győri Nemzeti Színház 152 lépés Auschwitz felé című előadása nyerte el megosztva a Kaleidoszkóp VersFesztivál versszínházi fődíját - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

Sajtóközleményükben azt írták: Közép-Európa legnagyobb, november 2. és 7. között Kaposváron rendezett pódiumművészeti seregszemléjén a versmondás ifjúsági kategóriájának Kaleidoszkóp díját Ozsvald Damián zsitvabesenyői, a felnőtt versmondás fődíját Németh János szegedi versmondó vehette át, a fesztivál reménység díját, a KaleidoszKópé díjat a mezőny legfiatalabb versenyzője, a 8 éves kozármislenyi Szentesi Egon érdemelte ki.

versfesztivál

A versfilmek között Kaleidoszkóp díjat kapott az Eleven Költők Társasága a Regős Mátyás: Az érchegységbeliek című, Keleti András rendezte filmjéért, a verszenekarok és előadók között a Resti Kornél "eredetimegjelöléssel ellátott" zenekarnak ítélték a legjobbnak járó elismerést - tették hozzá.

Kitértek rá, hogy a zsűri a versszínházi előadások kiemelt különdíjával jutalmazta a Kaleidoszkóp VersFesztiválnak otthont adó kaposvári Csiky Gergely Színházat a Variációk egy rablásra című darabjáért.

A 20. alkalommal megrendezett VersFesztiválon a pandémia ellenére több mint másfél ezren vettek részt. Lutter Imre fesztiváligazgató, a rendező Magyar Versmondók Egyesületének elnöke az esemény vasárnapi díjátadó gálaestjén bejelentette, hogy a Kaleidoszkóp VersFesztivált ezentúl kétévente rendezik meg, és állandó otthona Kaposvár lesz - olvasható a közleményben.

Címkék: Kaleidoszkóp Versfeztivál, vége, Csiky, díj, kultúra