Az agrárszakok, a lovas-, a pedagógus- és a művészeti képzések népszerűsége évek óta töretlen a somogyi megyeszékhelyen. A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusára ugyanakkor idén 25 százalékkal több fiatalt vettek fel, mint tavaly, így 615 elsőévest köszöntenek majd szeptemberben.

Ősszel két hiánypótló képzés is elindul, amelyek a város startégiailag kiemelten fontos, újraiparosítási törekvéseihez is jól illeszkednek.

- Nagyon szerettük volna, hogy elinduljon valamilyen műszaki képzés és nagy örömünk, hogy két szak is el tud indulni. A kaposvári képzési helyszínre jönnek villamosmérnök és gépészmérnök hallgatók és mind a két területre várjuk még a pótfelvételivel jelentkezőket is. A város pedig kiterjesztette a Kaposvár Számít Rád ösztöndíjprogramot erre a két szakra is - nyilatkozta Gombos Péter, a MATE Kaposvári Campusának főigazgató-helyettese.

null

A pótfelvételire csak egy jelentkezési helyet lehet megjelölni. Ennek eredményeit augusztus végén hirdetik ki, így akik felvételt nyernek, szeptemberben szintén megkezdhetik felsőoktatási tanulmányaikat.

A kihirdetett ponthatárok szerint a legtöbb pont a látványtervezés, a kereskedelem és marketing, valamint a pénzügy és számvitel szakra kellett. Ezekben az esetekben 400 pontnál húzták meg a határt. A mezőgazdasági és a pedagógia jellegű képzésekre átlagosan 280 pontot kellett elérni.

Címkék: mate kaposvár, felsőoktatás, felvételi, kultúra