Bár a jótékonysági Megyebál a járvány miatt elmaradt idén, a diákok kirándulásának támogatásáról nem mondott le a Somogy Megyei Önkormányzat. A tavalyi évhez hasonlóan nem iskolák, hanem Somogy megye települési- és települési nemzetiségi önkormányzatai pályázhatnak a „Szülőföldem Somogyország” Program vissza nem térítendő támogatására.

A megyei önkormányzat mellett a Megyebál korábbi támogatói is fontosnak tartják ezt a fajta segítséget, ezért somogyi vállalkozásoknak köszönhetően 2,6 millió forint áll rendelkezésre a kirándulások lebonyolításához.

A program célja nem változott, ezúttal is feltétel, hogy a pályázó egy napos kirándulását Somogy megyébe szervezze a gyermek lakóhelyétől távolabb eső településre a nyári hónapokban, vagy kora ősszel.

A támogatási igény jelentkezési formanyomtatványon nyújtható be, amely letölthető innen. A jelentkezések befogadása folyamatos, a beérkezés végső határideje 2021. június 15.

Címkék: Szülőföldem Somogyország, megyebál, osztálykirándulás, település, támogatás, önkormányzat, diák, iskola, kultúra