A koronavírus járvány miatt rövidebb programmal ünnepelt október 23-án Kaposvár. 10 órakor a Kossuth téren ünnepélyes zászlófelvonással kezdődtek a programok. 

Ezt követően fél tizenegykor a Nagy Imre téren hajtottak fejet az emlékezők. Ott a Csiky Gergely Színház művészei adtak egy rövid műsort.

A műsort élőben közvetítettük:

Október 23-i megemlékezés a Nagy Imre térről

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Fél tizenkettőkor, a korábbi évekkel ellentétben a Berzsenyi parkban a Szabadság angyala szobornál csak koszorúzás volt.


Koszorúzás a Berzsenyi parkbanKoszorúzás a Berzsenyi parkbanKoszorúzás a Berzsenyi parkbanKoszorúzás a Berzsenyi parkban
Koszorúzás a Berzsenyi parkban
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A mai napon adták át a Szabadságért Kaposvár Emlékérmet, amit idén Pogány András kapott meg. A gépészmérnök a Kaposvári Hűtőipari Vállalat 1956. október 27-én megalakult munkástanácsának a tagja volt, aki a megyeszékhelyen élte meg a történelmi eseményeket. Tetteiért az akkori hatalom kétszer is letartóztatta. A kitüntetést Dér Tamás alpolgármester adta át Pogány Andrásnak.

Péntektől kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken is, így a kaposvári megemlékezéseken is már maszkot húztak a résztvevők.

Címkék: Október 23, Nagy Imre tér, 1956, megemlékezés, kultúra