Kaposvári Evangélikus Egyházközség 2013-ban alakult férfiköre hetedik alkalommal rendezte meg a gyülekezet jótékonysági bálját Kaposváron, 2019. február 15-én a Református Iskola ebédlőjében. A bál célja, ahogy minden évben, úgy idén is egy jó kezdeményezés felkarolása volt.

A bál előkészületeit és szervezését idén is teljes egészében az Evangélikus Férfikör tagjai és annak vezetője Märcz Zoltán vállalta magára. A program kialakításában a gyülekezet különféle csoportjainak bevonását tartották fontosnak. Így a díszítésben a Nőegylet vállalt nagy szerepet, a tombola tárgyak gyűjtésében és húzásban a gyülekezet fiataljai segédkeztek. A bál mottójához - „Legyetek olyanok, mint a kisgyermekek” - kapcsolódva az érkező vendégek egy szál virágot és egy vicces kakasos nyalókát kaptak ajándékba.


Jótékonysági bált szervezett az evangélikus férfikör ...Jótékonysági bált szervezett az evangélikus férfikör ...Jótékonysági bált szervezett az evangélikus férfikör ...Jótékonysági bált szervezett az evangélikus férfikör ...Jótékonysági bált szervezett az evangélikus férfikör ...
Jótékonysági bált szervezett az evangélikus férfikör ...
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A bál megnyitóján a férfikör rögtönzött dalárdája adott kedves műsort, majd egy evangélikus fiatal, Lóki Zsombor kápráztatta el a résztvevőket tánctudásával. A szombat esti rendezvényre idén közel százötven résztvevő váltott jegyet - mondta el köszöntő beszédében a gyülekezet felügyelője, Dr. Sütő Zoltán, majd ismertette a jótékonysági bál célját, a Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsőde indulásának segítését. A köszöntő szavak után Pongrácz Máté lelkész rövid igei gondolataival folytatódott az est, melyben felhívta a figyelmet Isten szavára, merjük észrevenni, hogy mindannyian az ő gyermekei vagyunk.

A kiadós vacsora után táncra, különféle játékokra, majd egy képes vetítésre került sor, amely a gyülekezet közelmúltjába engedett bepillantást Papp Tibor szerkesztésében.

A bálon a résztvevők számára egy fotósarok is rendelkezésre állt, ahol vicces báli kiegészítők segítségével a gyermekkor hangulatát tükröző fotók készültek Kóbor Gergő fotós segítségével.

A bál tortájának felszelésére és a tombolasorsolásra éjfél előtt került sor. A sok különleges ajándékra rengeteg szelvényt váltottak a résztvevők, így több mint 300 ezer forint gyűlt össze, hogy az újonnan alakult kaposvári Mesebárka Evangélikus Családi Bölcsőde udvara megszépülhessen a tavasz folyamán.

Címkék: férfikör, Mesebárka, bál, bevétel, jótékonyság, evangélikus, támogat, bölcsőde, család, kultúra