Az intézmény munkatársai a Fényes ezüstök és aranyak Somogyországból című tárlaton tíz vitrinben adnak átfogó képet a múzeum tizenötezer darabos numizmatikai gyűjteményének a Somogy megyében talált, az ókortól az 1711-ig terjedő időszakot felölelő részéből - áll a múzeum tájékoztató anyagában.

Ebben azt írják: nem feltétlenül csak a legszebb arany-, ezüst-, réz- és bronzpénzek kerülnek az intézmény Fő utcai épületében elhelyezett tárlókba, az érdeklődők korabeli hamisítványokat, szándékosan megcsonkított, darabolt pénzeket is szemügyre vehetnek és megtudhatják, milyenek a földből előkerülő érmék.


Különlegességek az ókortól 1711-igKülönlegességek az ókortól 1711-igKülönlegességek az ókortól 1711-igKülönlegességek az ókortól 1711-igKülönlegességek az ókortól 1711-igKülönlegességek az ókortól 1711-igKülönlegességek az ókortól 1711-igKülönlegességek az ókortól 1711-igKülönlegességek az ókortól 1711-igKülönlegességek az ókortól 1711-igKülönlegességek az ókortól 1711-igKülönlegességek az ókortól 1711-igKülönlegességek az ókortól 1711-ig
Különlegességek az ókortól 1711-ig
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

A Kubinyi Ágoston-program és a kaposvári önkormányzat támogatásával létrejövő tárlaton olyan különlegességek is lesznek, mint III. Frigyes dán és norvég király kétszeres aranydukátja, Báthory István lengyel királyként vert aranydukátja, egy, a Schwarzburg grófságban készült ritka német ezüsttallér, s az 1990-es évek elején Csökölyben talált, ötvenöt darabból álló tallérlelet is.

A nagyközönség kisfilmekből és egy információs pultnak köszönhetően további hasznos és érdekes információkat tudhat meg a pénzekről. A kiállításhoz kapcsolódóan katalógus készül és lesz múzeumpedagógiai foglalkozás is.

Címkék: numizmatika, Somogyország, Rippl-Rónai, múzeum, tárlat, ezüst, érem, arany, Kaposvár, kiállítás, kultúra