Tragikus hirtelenséggel, 56 éves korában elhunyt Gesztesi Károly, az ország egyik legismertebb színésze és szinkronszínésze - írja a Blikk. Az művész Budapesten haladt autójával, amikor vezetés közben rosszul lett, mint később kiderült infarktust kapott. A színész még félre állt, de a gyorsan érkező segítség és 50 percig tartó újraélesztési kísérlet ellenére nem tudták már megmenteni az életét.

Gesztesi Károly, fotó: Blikk
Gesztesi Károly, fotó: Blikk

A Színház- és Filmművészeti Főiskola elvégzése után 1988-tól 1990-ig a Thália Színház társaságának tagja volt Gesztesi Károly. Később játszott a Miskolci Nemzeti Színházban, a József Attila Színházban és a Vígszínházban is. 1998 óta szabadfoglalkozású, de főként filmekben és televíziós sorozatokban szerepelt, úgy mint a Magyar vándor, a Szabadság, szerelem, a Kútfejek, a Valami Amerika 1. és 2. vagy a Csak szex és más semmi, Jóban Rosszban.

Gesztesi az egyik legismertebb magyar szinkronszínész is volt. Sokan ismerhetik a hangját a Shrek című animációs filmből, ahol a címszereplő ogre magyar hangját adta.

Címkék: Gesztesi Károly, színész, meghalt, elhunyt, kultúra