Idén már tizenkét éves múltra tekint vissza a megyei Prima-díjazás története. Demján Sándor 2005-ben bővítette ki az országos kezdeményezést a helyi elismerésekkel. A kezdeményezés az alapító tavaszi halála után sem áll le. A szervezők ugyanis tovább akarják vinni az alapító szellemi örökségét.

"Demján Sándor sajnálatos halála nem befolyásolja a Prima-díj működését, tehát örömmel mondhatom, hogy változatlanul tovább folytatódik ez az általa megálmodott keretek között. Nagyon szeretném, hogyha Demján Sándornak most a Prima-díj kapcsán is kicsit emléket tudnánk állítani, emlékezni tudnánk rá." - mondta el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Somogy megyei elnöke, Daxner Gábor.

príma sajtáj

A díjazással a szellemi élet, a kultúra, a tudomány, a művészet és a sport megyei legjobbjainak munkáját ismerhetik el. Ők azok, akik példaképeivé válhatnak szűkebb hazájuk közösségének. A jelöltekre korábban a megye településeinek polgármestereitől kértek ötleteket, mára már kevesen küldenek, így kibővítették az ajánlók körét.

"Azért voltak, akik aktívak és küldik, tehát próbálunk a megyéből keresni, aztán ugye a zsűri tagok is mindig hoznak magukkal, próbálunk olyan zsűri tagokat is betenni, akik a művészethez közel állnak." - tette hozzá Kiss Jánosné, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének megyei irodavazetője.

A 2017-es Somogy megyei Príma-díj átadója
A 2017-es Somogy megyei Príma-díj átadója

A közönségszavazás október 11-én, csütörtökön indul és október 17. szerdáig várják az e-maileket a primaszavazas.2018(kukac)gmail.com címre, de személyesen és levélben is leadható a voks a 7400, Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky utca 50. szám alá a VOSZ iroda címére.

Az idei jelöltek:

Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság
Borbás Gábor / Építész /
Farkas János / Lábteniszező /
Fonyódi Múzeumi és Helytörténeti Egyesület
Ikafalvi Farkas Béla / Festőművész /
KÖTÉL - Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület
Sarkadi Kiss János / Színművész /
Dr Szili Ferenc kandidátus / Történész, Somogy Megyei Levéltár nyugalmazott igazgatója
Troszt Éva / Somogy Megyei Gyermekvédelmi Központ igazgatóhelyettese/
Vajmi Csaba / Ökölvívó edző /

A megyei Prima-díj nyertesei 1-1 millió forintot kapnak, a közönségdíjas 250 ezer forinttal lesz gazdagabb.

Címkék: príma-díj, prima primisszima, jelöltek, kultúra, somogy