Jazz péntek néven kezdődnek zenei estek Kaposváron, az elsőt április 13-án tartják a Szivárvány Kultúrpalotában a Black Diamond Big Band, Gájer Bálint swingénekes és Magyary Timót szaxofonos, a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató tavalyi különdíjasa részvételével.

A hagyományteremtő szándékkal útjára indított, az érdeklődés függvényében negyedévente, félévente megrendezendő eseményen a műfaj hazai krémje lép fel kaposvári, somogyi kötődésű előadók társaságában - írta a főszervező Együd Árpád Kulturális Központ az MTI-hez eljuttatott keddi tájékoztatójában.

Hangsúlyozták, hogy a lelkes dzsesszrajongók, az önkormányzat és szponzorok által életre hívott Jazz péntekhez hasonló koncertsorozatot Kaposvárhoz legközelebb a Balatonnál tartanak, ezért reményeik szerint amellett, hogy színesíteni fogja Kaposvárzenei életét, kedvező fogadtatásra talál a helyi lakosság körében.

Az április 13-iki koncertre ezer forintért lehet jegyet váltani, a belépő érvényes a szünetben tartandó állófogadáson való részvételre is - jegyezték meg.

null

Címkék: jazzpéntek, szivárvány kultúrpalota, programajánló, kultúra