- A szentelésemkor a püspöki címeremnek egyetlen egy szó lett a jelmondata, az irgalom - a kilencedik országos irgalmasság konferencia helyszínéül pont ezért esett a választás Kaposvárra. Varga László megyéspüspök hitvallása ugyanis az irgalom, a szegények, a fedél nélküliek megsegítése és az evangelizáció. Szívügye az isteni irgalmasság terjesztése.

- A korunk teli van erőszakkal és nagyon sokan úgy gondolják, hogy mindent a gyűlölet és az erőszak mozgat és ezt az erőszakot és ezt a gyűlöletet csak azok tudják megállítani, akik hisznek a szeretet és az irgalom erejében és ezt magukévá téve megpróbálnak eszerint cselekedni és segíteni - mondta Varga László, a Kaposvári Egyházmegye megyéspüspöke.

A jövő szombati konferencián a megyéspüspök is előadást tart a témában, az azt követő szentmisét pedig dr. Beer Miklós váci püspök celebrálja majd. Bemutatják az Irgalmasság házát és nyolc különböző előadást lehet majd meghallgatni. A napot egy koncert zárja a Szivárvány Kultúrpalotában.

- Mindenkit szeretettel várunk a programra, kifejezetten célcsoport ilyen módon nincs. Az igazi cél az az, hogy mindenki, aki nyitott és érdeklődik az isteni irgalmasság iránt és ennek az itt megvalósítható segítsége iránt, azoknak próbálunk lehetőségeket és információkat nyújtani - tette hozzá Udvardi Márton, a IX. Országos Irgalmasság Konferencia főszervezője.

A különböző programokat a székesegyházban, a püspöki palotában, a katolikus iskolában és a sétáló utcán tartják meg, ide várják az érdeklődőket.

Címkék: irgalmasság, konferencia, kaposvár, kultúra