Enyedi Ildikó műve egy chilei, egy libanoni, egy orosz és egy svéd alkotással lesz versenyben a díjért, amelyet a phjongcshangi téli olimpiai játékok miatt a szokásos február helyett március 4-én adnak át Los Angelesben, 90. alkalommal.

Magyar film eddig két alkalommal kapott Oscar-díjat ebben a kategóriában, 1982-ben Szabó István Mephisto című alkotása, 2016-ban pedig Nemes Jeles László holokausztdrámája, a Saul fia

Testről és lélekről - előzetes

Testről és lélekről a Magyar Filmadatbázisban: goo.gl/XSrQ18 Premier (HU): 2017.03.02. Rendező: Ildikó Enyedi Forgatókönyvíró: Ildikó Enyedi Zene: Adam Balazs Szereplők: Morcsányi Géza, Alexandra Borbély, Schneider Zoltán, Nagy Ervin, Jordán Tamás, Járó Zsuzsa, Réka Tenki, Nyakó Júlia, Békés Itala Testről és lélekről filmtartalom: Mi lenne, ha egy nap találkoznál valakivel, aki éjjelente ugyanazt álmodja, mint te?

A Testről és lélekről többek között elnyerte a fődíjat a tavalyi berlini filmfesztiválon, főszereplője, Borbély Alexandra pedig megkapta a legjobb női alakításért járó Európai Filmdíjat.

Címkék: oscar-díj, testről és lélekről, jelölés, kultúra