Nemzeti ünnepünk, október huszonharmadika, az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a köztársaság kikiáltásának évfordulója alkalmából ünnepséget tartottak vasárnap a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon.

1956. október 23-án sokan gondolták úgy, hogy elég az elnyomásból, és tettek is - mondta Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok, főigazgató-helyettes ünnepi beszédében. A tábornok kijelentette, nem feltétlenül az a fontos, hogy a ma embere percről percre ismerje azoknak a több évtizede elmúlt napoknak a történéseit, 56 hősei azt várják az utódoktól, hogy hűek legyenek az elveikhez, az általuk képviselt értékekhez, és továbbvigyék hitüket, egységüket, amellyel a szabadságért, a jövőért küzdöttek.

Az 1956-os magyar forradalom és szabadságharc 61. évfordulója alkalmából dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere Tűzoltósági főtanácsosi címet adományozott: Kóbor Csaba tűzoltó alezredesnek, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjének.

Verőcziné Mayer Gabriella Veronika, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügykezelője pedig munkakörében végzett kiemelkedő munkája elismeréseként vehetett át Munkatársi címet.

Címkék: október 23, 1956, katasztrófavédő, tűzoltó, kultúra