A kaposvári Várfalfi Yvett fél évet töltött a hollandiai Bredában az Erasmus program segítségével. Azt mondja, a program során életre szóló élménnyekkel gazdagodott.

"Nagyon jó tapasztalatszerzés volt, egy teljesen új kultúrát meg lehetett ismerni, nagyon sok gyakorlati tapasztalatot szereztem, amit a későbbiek során tudok majd hasznosítani." - tette hozzá Yvett.

Az Erasmus 30 éve indult felsőoktatási csereprogramként, azzal a céllal, hogy az egyetemi hallgatók belekóstolhassanak abba, milyen egy másik országban élni és tanulni. Ma a program már nagyon sok egyéni és intézményi lehetőséget kínál az önkéntességtől a szakmai gyakorlaton át a nemzetközi programokig.

kaposvári egyetem_épület.jpg

A Kaposvári Egyetemről a legtöbben Törökországba, Olaszroszágba, Ausztriába, illetve Spanolyországba utaznak. Az Erasmus nemcsak a diákok, hanem a tanárok között is nagyon népszerű.

"Nyilván ez szakmailag is nagyon izgalmas dolog, belelátni egy másik oktatási kultúrába, óriási élményanyag, a nyelvtanulás, nyelvgyakorlás szempontjából fantasztikus lehetőség. Egész különleges helyekre juthatnak el a kollégák és a hallgatók." - árulta el Dr.Gombos Péter, a Kaposvári Egyetem tudományos dékánhelyettese, aki bíztat mindenkit, hogy egyetemistaként vagy egyetemen dolgozó emberként próbálja ki az Erasmust, mert nagyon izgalmas dolog és nagyon jó tapasztalatokat lehet gyűjteni.

A Kaposvári Egyetemen a jövő tanévtől kezdve bővül a támogatottak köre, ezzel együtt pedig tovább növekszik a támogatás mértéke. A szociális kiegészítő támogatás összege így akár a havi 200 eurót is elérheti. Az egyetem dolgozói azt remélik, jövőre még többen fognak jelentkezni a programba.

Címkék: cserediák, Erasmus, egyetem, kultúra, program, Kaposvár