Egymást váltották az egyesületek, énekesek a balatonlellei színpadon. Érkeztek néptánccsoportok Enyingről, Palócföldről és Székehyudvarhelyről.

Hetedik alkalommal rendezték meg a Magyar Világtalálkozót. A szervező Panoráma Világklub célja, hogy összehozzák a világ különböző pontjain élő honfitársainkat.

null

- Van egy jelmondatunk: határtalan összefogás értékeinkért! Nagyon fontos, hogy értékek vannak. Nem politizálunk, nem üzletelünk. Ausztráliából vagy éppen Braziliából is jöttek, olyan értékes emberek, akik az életútukkal bizonyították, hogy soha nem engedték el a magyarságukat - tudtuk meg a Magyar Világtalálkozó elnökétől, Dr. Tanka Lászlótól.

Sao Paulo környékén mintegy 100 ezer fős magyar közösség él, akik az óhaza hagyományait ápolják.

- A szüleim 1949-ben hagyták el az országot, 1950-ben érkeztek Brazíliába, én kint születtem, brazil és brit iskolába jártam, magyarba sosem, de fontos volt a magyarságom - válaszolta Gyuricza Gábor.

null

A Civil Szervezetek Nemzetközi Konföderációja 5 éves évfordulója alkalmából pedig emlékülést tartott. Orbán István elnök megköszönte azoknak a munkáját, akik sokat tettek civilként a társadalomért.

- A magyarok fogjanak össze a magyarságért. A Kárpát-medence valamennyi részéről, Felvidékről, Partiumból, Erdélyből és Kárpátaljáról is - tette hozzá Orbán István, a Civil Szervezetek Nemzetközi Konföderációjának elnöke.

Elismerésben részesült Balatonlelle polgármestere, Kenéz István és a Magyar Világtalálkozó elnöke, Tanka László.

Rajtuk kívül oklevéllel köszönték azoknak az egyesületeknek és magánszemélyeknek a munkáját, akik példát mutatva fogják össze a magyarságot.

Címkék: világtalálkozója, magyarok, balatonlelle, kultúra