Az emberek megismerése és a közösségek kialakítása volt a célja annak a kutatásnak, amelyet a Kaposvári Lakótelepen Élők Egyesülete végzett. A közelmúltban 200 embert kérdeztek meg. A többségnek kevés jut kulturális programokra, viszont sokan vállalnak önkéntes munkát.

22 ezer ember lakik Kaposváron lakótelepen. Sokuknak szüleik és nagyszüleik is panelban él. A lakók véleményére volt kíváncsi a Kaposvári Lakótelepen Élők Egyesülete. 2014-ban nyertek egy pályázatot, amely keretében egy kérdőívet készítettek. 200 embert kérdeztek meg mivel töltik a szabadidejüket vagy tartoznak-e valamilyen közösséghez.

null

- A lakótelepen élők 60 százaléka egyetlen közösségnek sem tagja, meglepő volt, hogy mindössze egyházi közösségnek 7 fő tagja. Járnak énekkarba és a nyugdíjasok körében népszerűek az egyesületek, sok nyugdíjas jár nyugdíjas klubba - mondta a Kaposvári Lakótelepen Élők Egyesületének elnöke, Friss Judit.

A lakók többsége szívesen válaszolt a kérdésekre, melyből megtudhattuk, hogy 39 %-uk jár moziba, színházba, könyvtárba és egyéb rendezvényekre.

A kutatásból az is kiderült: átlagosan havonta 90-150 ezer forintból él egy-egy család. Továbbá a megkérdezettek 40 százaléka vállal önkéntes munkát, akár bevásárol vagy takarít idős lakónál.

Címkék: panel, felmérés, kutatás, kultúra