Biológia az egyik tantárgy, amiben erős a gimnázium. Ennek köszönhetően is lett 28. a vidéki középiskolák rangsorában.

- Maguk a diákok is érdeklődők és szeretik csinálni a dolgukat, meg a felsőfokú tanulmányokhoz is tényleg jól jönnek a versenyek és a versenyfelkészülés is és a tanárok is támogatják és segítik őket a vesenyfelkészülésben és az éretségire meg felvételire való felkészülésben is - mondta Koch Lilla.

A Heti Világgazdaság felmérésben hét különböző adatot vettek figyelembe, köztük a tanulmányi versenyeken, illetve az érettségiken elért eredményeket nézték.

- Úgy gondolom, hogy kiváló diákok járnak hozzánk, jó előképzettséggel érkeznek és motiváltak és azért jönnek, hogy itt tanulhassanak és jó eredményeket érhessenek el. nyilvánvaló, hogy ez csak úgy képzelhető el, hogy kitűnő a szülői háttér is, tehát ezt a motivációt nyilvánvalóan a szülők is adják - árulta el a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója, Reöthy Ferenc.

A százas lista másik somogyi iskolája a Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium és Általásnos Iskola. Ide sok kiváló eredményt elért tanuló jár. Egyikük, Darabos Dorottya egy biológia országos tanulmányi verseny döntőjére készül.

A katolikusnak a Táncsicshoz hasonlóan a reál tárgyak az erősségei. Ők 90. helyen állnak.

- Az elmúlt években sokat fejlődtünk a természettudományos tárgyak területén, ezt bizonyítják a versenyeredmények, hiszen matematikából, biológiából, kémiából, komplex természettudományos területeken nagyon jó országos eredményeket értünk el - foglalta össze a Katolikus Gimnázium igazgatója, Godó László.

Mindkét 100-as listás iskolából 90 százalék feletti a továbbtanulási eredmény. Godó László hozzátette, számukra az a fontosabb, hogy aki bejutott egy felsőoktatási intézménybe az el is végezze azt.

Címkék: top, 100, iskola, kultúra