A Kaposvári Református Kórus nyitotta meg az idei ökumenikus imahét sorozatot Kaposváron. Felekezettől függetlenül több százan gyűltek össze tegnap este a református templomban.

- Én fontosnak tartom, hogy a lelkünk rendbe legyen és minden héten is eljövök, de ezt az ökumenikus imahetet nem hagynám ki, mert itt teljes feltöltődést kapok - mondta Parádiné Petró Ibolya.

A padsorokban azonban egyre kevesebb embert lehet látni. A tapasztalatok és a felmérések alapján ugyanis fogynak a keresztények, és még ezek az alkalmak sem növelik a templomba járók számát.

A kaposvári rendezvénysorozat vasárnap kezdődött, és egy héten át minden nap közös programmal várják a keresztény egyházak az érdeklődőket.
A kaposvári rendezvénysorozat vasárnap kezdődött, és egy héten át minden nap közös programmal várják a keresztény egyházak az érdeklődőket.

- Hiába hirdetjük meg a városban, nem a városlakók tömegeit mozgatja meg, hanem az itt élő egyházak, gyülekezetek standard tagjait, tehát igazából látványos ilyesfajta eredménye én azt gondolom, hogy ezeknek az alkalmaknak nincs - mondta a kaposvári református lelkipásztor, Bellai Zoltán.

Az ökumenikus imahét sorozatot a 20. század fordulóján kezdték el szervezni világszerte, hazánkban azonban csak a 80-as évektől van hagyománya.

- Ez a hét is erről szól, hogy a különféle keresztény felekezetek keressék meg azt a közös nevezőt, amelyben egyet tudnak tenni, egymásra tudnak találni és természetes az Isteni szándékot így tudják megvalósítani - mondta a Kaposvári Székesegyház plébánosa, Rózsás László.

Az egyetemes imahét programjai minden este 6 órától kezdődnek a város különböző templomaiban. A záró alkalom vasárnap este lesz a kaposvári Székesegyházban, ahol Bellai Zoltán református lelkész prédikál majd.

Címkék: ima, hét, ökumenikus, kultúra