Kaposvár polgármestere a nevelőtestületi értekezleten azt kérte a jelenlévőktől, hogy osszák meg vele a város jövőbeni fejlesztésével kapcsolatos véleményüket, javaslatukat.

Akárcsak négy évvel ezelőtt, idén is tematikus beszélgetéseken kéri Szita Károly a város polgáraitól a jövőre vonatkozó javaslatokat. Csütörtökön a Táncsics Mihály Gimnáziumban a nevelőtestület tagjai előtt ismertette a polgármester az elmúlt időszak eredményeit, majd vázolta a következő évekre vonatkozó elképzeléseket is. Szita Károly hozzátette: a városnak ugyan 2010 óta megvan az évtized végéig szóló programja, a siker záloga azonban az, ha a kaposváriak ismét széleskörű egyeztetéssel dönthetnek városuk és saját maguk jövőjéről.

null

A város fő célja a piacgazdasági értelemben vett teljes foglalkoztatottság elérése, ezért a polgármester azt kérte a Táncsics pedagógusaitól, hogy tanítványaikat győzzék meg a továbbtanulásról. A munkaügyi statisztikák szerint ugyanis annak a legnehezebb elhelyezkedni, aki csupán érettségivel rendelkezik.

A találkozón a Táncsics pedagógusai több kérdésben is megfogalmazták véleményüket. Az oktatást érintő felvetések mellett szóltak a feltételhez kötendő segélyezésről, a turizmusról és a városfejlesztésről is.

Szita Károly a következő hetekben a pedagógusokon kívül konzultál az óvónőkkel, kórházi dolgozókkal, a háziorvosokkal és ápolókkal, találkozik továbbá az egyetemi tanárokkal, a vállalkozókkal, az ifjúság képviselőivel, nyugdíjasokkal és a kulturális-művészeti területen dolgozókkal, alkotókkal is.

Címkék: konzultáció, táncsics, szita, kultúra