Szilveszter és Újév napján a helyi hatások alakítják Somogy megye időjárását. Újabb front nem ér el minket a két napban, ezért csendes, párás, néhol tartósan ködös idő várható. Kedden többnyire felhős idő várható, a reggeli órákra képződött köd néhány helyen nappal is megmaradhat. A hőmérsékletek a délutáni órákban általában 4-7 fok körül alakulnak, de a tartósan ködös tájakon ennél pár fokkal hűvösebb lesz.

Szilveszter éjszakáján is marad a széltől, csapadéktól mentes, csendes idő. Egyetlen bizonytalansági tényező  a köd lesz. Számítani kell arra, hogy a késő esti óráktól sűrűsödni kezd majd és ködszitálás is előfordulhat.

A hőmérsékletek az éjszakai órákban, várhatóan 0,+3 fok között fognak alakulni, tehát fagyra sem kell számítanunk. Újév napján, a mostani számítások szerint, több helyen felszakadozhat majd a felhőzet, és a nap is kisüthet, ennek hatására néhány fokot emelkedik a hőmérséklet, reggel azonban még többfelé lehet újabb köd.

Összegezve tehát, szilveszter éjszakáján nem várható olyan rendkívüli időjárási helyzet ami a tűzijátékot megzavarná. A közlekedésben azonban veszélyt jelenthet majd a köd.

A szerzőről

Szalinay Tibor vagyok, kaposvári fényképész. Gyerekkorom óta hobbim a meteorológia. A több évtizedes megfigyeléseimet ötvözöm az interneten ma már elérhető, profi meteorológiai modellek előrejelzéseivel. Ezek segítségével készítek prognózisokat 7-10 napra előre, lakhelyemre és környékére. Főleg az extrém időjárási helyzetek érdekelnek, úgy mint télen a nagy havazások, hófúvások, rendkívüli hidegek, nyáron pedig a kemény zivatarok, nagy felhőszakadások, tartós hőhullámok...

Címkék: éjjel, szilveszter, enyhe, idő, tél, köd, meleg, kultúra