A kaposvári az intézmények összesített rangsorában a 44-ből a 21-ik helyet foglalja el. Az első három helyezést az ELTE, a Corvinus és a Szegedi Egyetem foglalja el.

A Kaposvári Egyetem diákjai ugyan már nem az idei rangsor alapján döntik el, hova felvételiznek. Abban azonban egyetértenek, hogy az intézmény elért helyezése sokat jelent.

„Nem mindegy, hogy az ember honnan kerül ki, ugye munkahelyeken is figyelik azokat, hogy hol szerezte az ember a diplomáját” - mondta Kiss Ádám.

Az erős középmezőnyben végzett idén is az intézmény. A 44 egyetem közül az összesített képzési rangsorban  a 21-dik helyen végzett. A hallgatók kiválóságát tekintve, a 29-diken, az oktatók kiválóságát nézve pedig az előkelő 13-dik helyen szerepel. Az összetett képzési rangsorban is hasonló a helyzet, az állattudományi a 137 kar közül a 72-diken végzett.

„Továbbra is határozottan a legjobb az agrár és környezettudományi kar, korábbi nevén állattudományi kar, képzéseiben, oktatóiban és hallgatóiban is egyaránt, ugyanez elmondható a pedagógiai kar képzéséről, és kiemelt a gazdaságtudományi kar, ami jelentőset lépett előre a tavalyi rangsorhoz képest" - árulta el a Kaposvári Egyetem rektori titkára, Lehőcz Gábor.

Ez a ranglista azonban azt nem mutatja be, hogy az intézményekből kikerült diplomások hogyan állják meg a helyüket a munkaerő piacon. A Kaposvári Egyetem pályakövető rendszere ezt is méri, és jó eredményeket mutat.

Címkék: közép, intézmény, mezőny, egyetem, kaposvár, kultúra