IMG_20131101_195550.jpg


A kaposvári keleti és nyugati temető környékén alig lehetett parkolóhelyet találni. Már tegnap délutántól jelentősen megnőtt a temetők látogatóinak száma. Ilyenkor egy átlagos naphoz képest tízszer  többen indulnak útnak és  rengetegen érkeznek vidékről is. A három nap alatt körülbelül 100 ezer ember látogat ki a kaposvári temetőkbe, ami már egy megszokott szám az elmúlt évekhez képest. A legtöbben mindenszentek estéjén érkeznek megemlékezni, hiszen ez az ünnep egyik legfontosabb pillanata.

Nézze meg videónkat:


A hagyományokhoz híven, idén is gyertyát gyújtott Szita Károly, minden kaposvári elhunyt emlékére. Kaposvár polgármester először a Keleti temetőnél felállított Mária kápolnánál rótta le kegyeletét, majd a Nyugati temetőnél az Erzsébet kápolnánál is mécsest gyújtott. A megemlékezés a Hősök temploma előtti téren folytatódott, ahol többen főhajtással emlékeztek a kaposvári hősökre és áldozatokra.

gyertyagyújtás

Nézzék meg a sötétedés után készült fotóinkat is:


Kattintson a galériánkért!Kattintson a galériánkért!Kattintson a galériánkért!Kattintson a galériánkért!Kattintson a galériánkért!Kattintson a galériánkért!Kattintson a galériánkért!Kattintson a galériánkért!Kattintson a galériánkért!Kattintson a galériánkért!Kattintson a galériánkért!Kattintson a galériánkért!
Kattintson a galériánkért!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Címkék: temető, halottak, mindenszentek, napja, 2013, kultúra