tankönyvek


A 2013/14-es tanévben az első osztályosok tankönyv-költségeit az állam állja 12 ezer forintig. A többi évfolyamon a szociális helyzet alapján kaphatnak ingyenes tankönyvet a diákok. A könyveket augusztus 15-ig kell kifizetniük a szülőknek. Ez a dátum ugyan korábban van, mint az eddig megszokott, ám ehhez is az illetékes államtitkárság közbenjárása kellett, mert az állami tulajdonú Könyvtárellátó Nonprofit Kft. eredetileg július utolsó napjában szabta meg a csekkbefizetés határidejét.

Az eduline.hu úgy tudja, hogy a 2-8. osztályosoknak szóló tankönyvcsomagok 10-15 ezer forintba kerülnek. Ez az ár tartalmazza az idegen nyelvű tankönyveket is. Az oktatási portál szerint az egyik legnagyobb kiadónál a második évfolyamos anyanyelvi csomag 6800-8400 forint, ezen kívül meg kell rendelni a matek- és környezettankönyveket is, amelyekért további 2-3000 forintot kell fizetni.

A 9. osztályos csomagok 12 ezer forintnál kezdődnek, idegen nyelvi tankönyvek nélkül.



Az általános és középiskolások teljes tantárgylistája itt érhető el, a nyári kötelező olvasmányok örömteli, egyben hatékony teljesítéséhez pedig itt találhatnak praktikus ötleteket.

forrás: MTI, eduline.hu

Címkék: kitol, teher, tankönyv, fizet, lista, szülő, határidő, ősz, iskola, nyár, kultúra