A Magyar Teátrumi Társaság közleménye szerint a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának Színházi Intézete egy újabb nemzetközi mesterkurzusra hívta meg Viktor Rizsakovot, a Moszkvai Művész Színház (MHAT) rendezőjét, színházpedagógusát, illetve a Mejerhold Központ igazgatóját, színészakadémiája 22 elsőéves hallgatóját, valamint a központ égisze alatt működő posztgraduális színházrendező szak hat hallgatóját. A kurzuson a Kaposvári Egyetem Művészeti Karán tanuló színészhallgatók is részt vesznek.

A hallgatók és színházi pedagógusok hét országból érkeznek (Fehéroroszország, Litvánia, Magyarország, Oroszország, Örményország, Ukrajna, Egyesült Államok); a színházi mesterkurzus a közlemény szerint a tágabb kulturális kapcsolatok fejlesztése szempontjából is kiemelt jelentőségű.

A tíznapos kurzuson a foglalkozások irányítói között található Viktor Rizsakov, Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója, a Kaposvári Egyetem Színházi Intézetének vezetője, Olekszandr Bilozub, a kijevi Ivan Franko Színház rendezője, díszlet- és jelmeztervezője, Király Nyina színháztörténész és Gemza Péter koreográfus-rendező.

Címkék: kurzus, mester, nemzetközi, egyetem, kaposvári, kultúra