A beruházásnak köszönhetően a szezonon kívül, vagy éppen rossz idő esetén is tud majd a város olyan kulturális és szórakozási lehetőségeket biztosítani az odalátogatóknak, amelyek joggal tarthatnak számot érdeklődésükre. A 21. századi balatonlellei kulturális és turisztikai központ létrehozása című projekt keretében összesen 470 millió forintos EU támogatásból szépülhetnek meg a Lelle kulturális központját jelentő intézmények.

A Szabadtéri Színpad hatvanas évekbeli építése óta ugyan átesett felújításokon, azonban átfogó korszerűsítést mindezidáig nem végeztek rajta.  Jelen beruházás keretében a színpadot befedik és megtörténik a színpad kiszolgáló épületeinek, épületrészeinek igényes felújítása valamint a nézőtér is sokkal kényelmesebb lesz, illeszkedni fog az őt körülvevő műemléki környezetbe, így az átadás után már méltó helyszínt biztosít a legkomolyabb előadásoknak, koncerteknek is.

A Szalay kúriát Szalay József földbirtokos építette 1838-ban, később a Gál, majd az Álgya-Papp család birtokába került. A műemlék kúriában ma a Művelődési Ház és az Afrika múzeum működik. Az épület felújítása keretében új nyílászárókat kap, rendezik az eddig problémás csapadékvíz-elvezetést és kijavítják a homlokzat hibáit is.

Az Afrika Múzeum hatalmas fejlődésen megy keresztül. A látogatók igazi 21. századi élménynek lehetnek majd tanúi, hiszen visual guide rendszer, többérintős képernyők, valamint egy rendkívül korszerű honlap és ingyenes WiFi áll majd rendelkezésükre a tárlat megtekintése során.

Címkék: megújúl, szépül, balatonlelle, felújítás, kultúra