12:33

Elmarad a hétvégi forduló

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) versenybizottsága az időjárási viszontagságok miatt elhalasztotta az NB I 20., az NB II 18. fordulóját. NB III-ban és több megyei bajnokságban is halasztanak.

„A 2012–2013. évi OTP Bank Liga NB I. osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság 20. fordulójában kiírt valamennyi bajnoki mérkőzést elhalasztja. A 20. forduló új időpontját az MLSZ Versenybizottsága fogja kitűzni. A 2012–2013. évi Ness Hungary NB II. osztályú Férfi Felnőtt nagypályás labdarúgó bajnokság Keleti- és Nyugati csoport 18. fordulójában kiírt valamennyi bajnoki mérkőzést elhalasztja. A 18. forduló új időpontját az MLSZ Versenybizottsága fogja kitűzni.”


Az NB III Dráva-csoportjában törölték a teljes 18. fordulót, döntés a pótlásról később lesz.

12:10

A fennálló időjárási helyzet miatt az MLSZ Versenybizottsága az OTP Bank Liga NB I és a Ness Hungary NB II hétvégi meccseinek megrendezéséről vagy halasztásáról szombati mérkőzések esetében szombaton 9.00 óráig, a vasárnapi mérkőzések esetében vasárnap 8.00 óráig hoz döntést. A Versenybizottság az mlsz.hu-n ad tájékoztatást az esetleges halasztásokról.

A Somogy Megyei Labdarúgó Szövetség a honlapján arról értesítette a megyei csapatokat, hogy a hétvégi bajnoki fordulók (2013. március 16-17) az eredeti időpontban kerülnek megrendezésre. A pálya alkalmasságának az elbírálása a kiküldött játékvezető kompetenciája.

Elmarad viszont a szombatra tervezett kaposvári leány röplabda Országos Serdülő Bajnoki fordulója. Erről a szervező, Kaposvári Röplabda Akadémia tájékoztatta a KaposPontot.

Somogyi ünnepségek időpontjai és a helyszínek:

tudósítás Nagyatádról:

Az 1848-49-es Forradalom és Szabadságharc 165. évfordulója tiszteletére rendezett városi ünnepséget az időjárási körülmények miatt a Bárdos Lajos Általános Iskola aulájában tartották meg.

A rendezvényre meghívást kapott Fodor Lajos, nyugállományú vezérezredes, Nagyatád Város Díszpolgára, aki az időjárás okozta közlekedési fennakadások miatt nem tudott részt venni az ünnepségen. Így a Himnusz után a településvezető, Ormai István lépett a mikrofonhoz, aki ünnepi beszédében az 1848-49-es eseményekre emlékezett.

A polgármester után Fejér Zoltán olvasta fel Fodor Lajos ünnepi gondolatait.

Az esemény a Nagyatádi Közoktatási Intézmény diákjainak műsorával folytatódott, akik Petőfi 12 pontja mellett a márciusi ifjak tetteit is felelevenítették.

Az ünnepség további részében a jelenlévők közösen vonultak át a Kossuth szoborhoz, ahol elhelyezték a megemlékezés virágait, koszorúit.

14:00 - Igal

Igal Város Ünnepsége a Kultúrházban

15:00 - Siófok

A Balaton parti városban délután három órára, a Fő térre meghirdetett rendezvény a Művelődési Házba költözik.

17:00 - Tab

Zichy Mihály Művelődési Ház

lobogó és hó

Címkék: fedett, szabadtéri, Szivárvány, elmarad, rendezvény, ünnep, kultúra