Vidnyánszky Attila Rátóti Zoltánnal együtt volt a műsor vendége. A Nemzeti Színház megújításáról szólva elmondta: a valóság megragadásának egy másik módját szeretné ott is megvalósítani, annak egy folyamatos, metafizikai kontextusba helyezésével. A tervei között szerepel, hogy nemzetközi porondra is mihamarabb kiemelje a Nemzeti Színházat, 2014-ben pedig megrendezzék a nemzeti színházak fesztiválját Budapesten.

A műsorban Ujkéry Csaba kérdésére válaszolva Rátóti Zoltán úgy fogalmazott: a kaposvári színház épülete rettenetes állapotban van, ezt mindenki látja, aki ellátogat a Csikybe, s ezzel a fenntartó és a minisztérium is tisztában van.

– Ugrásra készen állunk, a tervek megvannak, még Schwajda György készíttette, bizonyos praktikus változtatásokat tettünk azokon, de egyelőre konkrét ígéret nincs a 7 milliárd forintra – mondta a Csiky igazgatója.

Kattintson az alábbi képre és nézze meg galériánkat az elképzelésekről!


Nézze meg a Csiky Gergely Színház látványterveit!Nézze meg a Csiky Gergely Színház látványterveit!Nézze meg a Csiky Gergely Színház látványterveit!Nézze meg a Csiky Gergely Színház látványterveit!Nézze meg a Csiky Gergely Színház látványterveit!
Nézze meg a Csiky Gergely Színház látványterveit!
A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!

Kattintson ide, és vegyen részt egy virtuális sétán a színházban!


Vidnyánszky Attila ehhez hozzá tette: – Kezdeményezni fogjuk, hogy a kormány tűzze programjára, különítsen el pénzt arra, hogy évente egy-egy színházat felújít, ahogy ez régebben működött. Éppen a kaposvári és a debreceni maradt ki ebből, úgyhogy kezdhetnék ezekkel, folytathatnák a pécsivel, mert már ők is jelezték a gondokat, és az Operaházat is fel kellene újítani, tehát ismét el kéne indítani ezt a programot.

Vidnyánszky Attila műsoron kívül is elárult néhány konkrétumot a Nemzeti Színházat érintő terveiről. Egyebek között azt, hogy a társulat új tagja lesz Reviczky Gábor, Ráckevei Anna és Szűcs Nelli. A jövő évad műsortervéről azt mondta: hamarosan véglegesítik azt. Bemutatják Petőfi János vitézét, Claudel Szent Johannáját, Moliére Don Huanját, Gogol Háztűznézőjét és egy ősbemutatót is lesz Kondor Béla és Pilinszky János életéről.

A "Tiszta beszéd" legújabb adását február 28-án este fél 9-kor sugározza a Kapos Televízió, ismétlése másnap ugyanebben az időpontban lesz. színház-látvánxteervb

Kattintson és nézze meg előzetesünket!

 

Címkék: Ujkéry, Rátóti, Vidnyánszky, nemzeti, Csiky Gergely Színház, kultúra