A látogatók szavazatai alapján a 21 kiállított mű közül Szabó Ábel Naplemente a Rákóczi úton című alkotása nyerte el az 1500000 forintos fődíjat.

Naplemente Szabó Alpár kortársak

A Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál idején nyílt befogadó tér, a Rippl-Rónai terem adott otthont a Kortársak kiállításnak, melynek 21 művésze közül tízet Sturcz János művészettörténész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanára választott ki. A kiállítók másik felére a szervezők országos pályázatot írtak ki, amelyre bárki pályázhatott egy alkotással és egy műleírással. A beérkezett 201 mű közül a legjobb tizenegyet – a pártatlanság biztosítása érdekében – nemzetközi szakmai zsűri választotta ki.

„Azt gondoljuk, hogy a kiállítás elérte a célját, hiszen rengetegen megmozdultak és élénk érdeklődéssel fordultak a kortárs magyar festőművészet felé azok is, akik korábban még nem jártak ilyen kiállításon. A tárlat lényegi koncepciója, hogy az alkotó a saját művével kapcsolatban egy rövid leírásban segíti a megértést. Jó volt látni, hogy sok esetben átütő erejű volt ez a támogatás a kép értelmezésében. „- vélekedett Bolyki György a kiállítás és a Kaposfest igazgatója.

A kiállító művészek voltak: Braun András, Czene Márta, Győrffy László, Hajdú Kinga, Iski Kocsis Tibor, Jakatics-Szabó Veronika, Kis Róka Csaba, Kósa János, Szabó Ábel, Szűcs Attila, Dobó Bianka, Cseke Szilárd, Király Gábor, Szakszon Imre, Deli Eszter, Hámori Anett, Kántor Ágnes, Szunyoghy Viktória, Verebics Ágnes, Barakonyi Zsombor, Kopasz Tamás.

Címkék: Kortársak, művek, Szabó Ábel, fődíj, kiállítás, kultúra