- A somogymeggyesi fiú most pesti lett. A megyéd azonban nagyon szurkol neked.

- Ez jó érzés. Nem felejtem el, honnan indultam, és honnan származom. Somogyba mindig nagyon jó hazajönni. Szép emlékek fűznek ide.

Mikor kezdődött a nagy szerelem?

- Nagyon pici koromban. Édesapám is zenész volt. Az első élményem, ami igazából megmaradt, hogy jöttek apuhoz a zenészkollégái, köztük egy kaposvári. Mint az istenre úgy néztem rájuk. Baráti társasághoz, egy csodához tartozni nagyon jó volt. 10 éves korom körül voltak először voltak olyan rendezvények, amik nem hajnalig tartottak. Legfőbb vágyam volt, hogy oda elmenjek velük.

- Az eredeti szakmád?

- Ácsként dolgoztam, ahogy édesapám is. Siófokon tanultam ki a mesterséget. Aztán beindult a zenélés.

 

weisz

 

weisz

- Hogyan kerültél a Roxinházba?

- 1998-ban alakítottunk egy zenekart Tabon, Classic Band néven. Érdekesség, hogy apukám első zenekarának dobosa, az én életem első dobosa is volt egyben.

weisz

2000-ben alapítottunk egy olyan csapatot, amely kevesebb tagból állt. Light rock, Edda, Bikini feldolgozásokat játszottunk.  Szállodákban is felléptünk. Jött Jusits Zsolt barátom, meghallott énekelni, és invitált a kaposvári csapatukba. Ekkor kerültem a Roxinházhoz, majd a Megarox csapatába. Ez egy hatalmas ugródeszka volt számomra. Rengeteget tanultam szakmailag. Rengeteg alázatra tanított meg ez a különleges világ.

- Mikor jött a Voice?

- Nagyon kis faluból származom, 550-en élnek csak ott. Saját erőből elértem, amit ezen a pályán el lehet érni. Mindig egy kicsit hozzá tudtam tenni egy kicsit az eddigiekhez. A továbbjutáshoz azonban többre, médiasegítségre volt szükségem. Ekkor jött a Voice. Több ezer embert hallgattak meg. 120-an kerültünk képernyőre. Most az 5. forduló után a legjobb 48-ban vagyok. Ha a hatodik fordulóban is továbbjutok, párbajban kell bizonyítanom. Jól érzem itt magam, mindenki azért dolgozik, hogy ez így legyen.

 

- Mit szeretnél elérni?

- A vágyam, hogy telt házas koncertem legyen, mondjuk a Papp László Sportarénában. Volt olyan időszak, hogy anyagi problémáim voltak, de azért nem adtam fel. Az éneklés nekem soha sem volt hobbi, én mindig tudtam, hogy ezt akarom csinálni. Ez az életem.

 

Weisz Viktor

Csapat: Somló Tamás

Kor: 31

Lakhely: Somogymeggyes

Csillagjegy: Szűz

Foglalkozás: ács

Hobbi: lábtenisz

Kedvenc előadó: Charlie, Bianca Ryan

Kedvenc dal: Georgia On My Mind

Kedvenc zenei műfaj: blues

Címkék: az éneklés, életem, voice, Viktor, hobbi, Weisz, kultúra