A keddi évadnyitón átadták a színház örökös tagsága címet és a Komor-gyűrűt. A szakmai elismerést a 80 éves Tóth Béla és Gyuricza István kapta.

Újra hat nagyszínpadi bérletes bemutatót láthat a közönség a Csiky Gergely Színházban. Offenbach Szép Helénájával kezdődik az évad. Az előadások a Kaposvári kártyával 10, míg a Csiky kártyával 15 és 20 százalékkal olcsóbban tekinthetők meg. Az évadnyitón a teátrum felújítása is szóba került.

- A minisztérium bekérte az eddigi dokumetációkat, amiket megvizsgálnak, hogy lássák hogy áll a felújítás, szeptemberben fogunk tárgyalni erről az államtitkársággal - mondta a Csiky Gergely Színház igazgatója, Rátóti Zoltán.

A színház örökös tagságot adományozott Tóth Bélának. A 80 éves színművész 51 évig volt a Csiky társulat tagja.

- A nyitány elhangzott, felment a függöny, egy búcsújelenet volt, ahol én kóstolgattam a tortákat, a "galamb a gyengém" az első mondat volt, amit először kimondtam a kaposvári színházban - mondta a nyugdíjas színművésze Tóth Béla.

A Komor-gyűrűt Gyuricza István kapta idén. Ő meglepve a társulatot a függöny mögül érkezve vette át a díjat.

A társulathoz négy új tag csatlakozott: Takács Katalin az Új Színházból Mészáros Sára és Hüse Csaba Egerből, Váncsa Gábor a kaposvári campusról érkezett. A fiatal színművész négy nagyszínpadi előadásban is megmutathatja magát.

- Széles skálát mutatnak, komédia, tragédia van, ami azt igényli a színésztől sok mindent fedezzen fel önmagában - mondta a színművész Váncsa Gábor.

Az évadban újra meghirdetik a Schwajda György emlékére kiírt drámapályázatot is. A színdarabokban a somogyi campus több hallgatója is szerepel. Szeptemberben pedig nyílt napot tartanak a kaposvári színházban. Továbbá egy felolvasó fesztivált szeretnének rendezni a kassai és a szabadkai színházzal együtt.

Címkék: schwajda, dráma, Csiky, színház, pályázat, kultúra