A régió három megyéjének turizmusban érdekelt önkormányzati-állami, piaci és civil szereplőinek részvételével létrehozott klaszter a tagok közös érdekeltségére alapozva kívánja segíteni a jövőben is a rendezvény és fesztiválturisztikai termékek kompetencia- és termékalapú innovatív fejlesztését.

Tevékenységével a turisztikai, kulturális és gazdasági-társadalmi kapcsolatok élénkítését, a jelentősen felértékelődő gazdasági, intézményi, szervezeti kapcsolatok megalapozását, közös projekteket generálását szolgálja, és jelentős szerepet tölt be a régióturisztikai marketingben.  

A klaszter hatékony eszközöket nyújt az együttműködési folyamatokhoz, a tudások kicseréléséhez, a koncepciók, stratégiák összehangolásához. A menedzsment által létrehozott honlap, valamint online kampányok segítségével a rendezvényturizmus iránt érdeklődők könnyen megtalálják a klaszter tagjairól szóló részletes és friss adatokat, az eseményeket, az elérhetőségeket.

A Rendezvény és Fesztivál Turisztikai Klaszter célja az, hogy a régió területén tevékenykedő gazdaságfejlesztési és tudáshordozó szervezetek közötti kapcsolatépítést, koordinációt és az információáramlást hosszú távon erősítése, tájékoztatott a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.

Címkék: Dél- Dunántúli Rendezvény és Fesztivál Turisztikai Klaszter, Új Széchenyi Terv, régió, turizmus, kultúra