A 14 világszínvonalú kamarazenei koncertre egy hónap alatt elfogytak a bérletek és az augusztusi kezdés előtt már alig lehet jegyeket vásárolni. A sikerhez az is hozzájárult, hogy olyan komolyzenei művészek léptek fel a Szivárvány Kultúrpalota színpadán, mint Kocsis Zoltán, Ivry Gitlis, Kelemen Barnabás, Alina Ibragimova és Jonathan Cohen. Sokan közülük, már korábban is jártak a fesztiválon, és annyira jól érezték magukat, hogy több évtizedes rangos fesztiválok helyett a Kaposfestet választották.

Kaposfest

- Minden szempontból elégedett vagyok az idei fesztivállal, mind a fellépőkkel, mind a közönség mennyiségével és minőségével. Nemhogy telt ház volt, hanem zsúfolásig megtelt a nézőtér az előadások alatt. A kaposvári közönség remek hangulatot varázsolt a koncertekre. A legnagyobb sikere az egy ilyen fesztiválnak, ha jók az előadók. Hálás vagyok a fellépőknek, hogy sikerült megőrizni az előző évek színvonalát és nagysikerű koncerteket hallhattunk tőlük - árulta el a KaposPontnak Bolyki György, fesztiváligazgató.

kaposfest

A 15 ezres hallgatóság fele a zeneszerető kaposváriakból, másik fele az ország és a világ más tájairól érkező vendégek voltak. A Bartók rádió segítségével több ezer háztartásban ismerték meg a somogyi megyeszékhely nevét. A fesztivál idején minden szálláshely elfogyott a városban, és a vendéglátó-ipari egységek sem maradtak üres asztalok nélkül.

kamarazenei fesztivál 2012

- Ez volt az első olyan fesztivál, mikor bemutatkoztunk a külföldi médiák előtt. Osztrák és német újságíró csoportok készítettek velünk riportot, melyek aztán a külföldi médiákhoz is eljutnak és hírét viszik ennek a fesztiválnak. Óriási dolognak tartom hogy ez a szép város ekkora tömeget tudott megmozgatni. Az előadásokkal a fiatalságot is megszólították. A klasszikus zene iránt érdeklődő közönség csendes közönség, de sokkal nagyobb, mint azt képzelnénk - tette hozzá Bolyki György.

A Szivárvány Kultúrpalota, mint a rendezvény központi helyszíne, tökéletes akusztikájával hozzájárult ahhoz, hogy a Bartók rádió élő adásai és a több koncertfelvétel kiváló minőségben eljussanak világszerte az emberekhez.

Vasárnap este a kaposvári Kossuth utcai református templomban adta elő a legnagyobb slágereket a hazai gospel kórusok közül kiemelkedő formáció, Bolyki Balázs vezetésével.

A fesztivál ideje alatt felcsendülő dalok között hallhatták a legnagyobb gospel slágereket és a Bolyki Balázs által hangszerelt líriai hangvételű darabokat.

A Kokas Katalin művészeti vezető irányításával működő fesztivál szervezőinek célja néhány éven belül a világ vezető kamarazenei fesztiváljai közé emelkedni.

Nézze meg korábbi videóinkat a fesztiválról!

Félidejéhez érkezett a Kaposfest!

Nézze meg Réz Andrással készült interjúnkat!

 

Egy hétre Kaposvár a világ közepe!

 

Már hangolnak a zenészek!

Címkék: III. Kaposvári Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, Szivárvány Kultúrpalota, Bolyki György, előadók, Kaposfest, kultúra